ආහාර සැකසුම් කර්මාන්ත මගින් අපද්රව්යයක් ලෙස ජනනය කරන ලද පොල් ටෙස්ටා භාවිතා කිරීම
පොල් ටෙස්ටා යනු පොල් එන්ඩොස්පර්ම් හි දුඹුරු පැහැති තුනී පිටත ආවරණයකි. පොල් කර්නලයේ ආසන්න වශයෙන් 18% (w / w, තෙත් පදනම) ටෙස්ටා වලින් සමන්විත වේ. වසර පුරා පොල් සැකසුම් කර්මාන්ත විසින් දුඹුරු පැහැති ටෙස්ටා විශාල ප්රමාණයක් ජනනය කරනු ලැබේ. පර්යේෂණ හා තාක්ෂණික අධ්යයන නොමැතිකම හේතුවෙන් එය පොල් අංශය විසින් නාස්ති කරනු ලැබේ. වර්තමාන අධ්යයනය අරමුණු කර ඇත්තේ අගය එකතු කිරීම සඳහා ශ්රී ලංකාවේ පොල් වගාවේ දුඹුරු ටෙස්ටා වල විභවය විමර්ශනය කිරීමයි. අගය එකතු කිරීම තුළින් පොල් අංශයට අමතර ආදායමක් ලබා දීමෙන් අපද්රව්ය ධනය බවට පරිවර්තනය කළ හැකිය. පොල් සැකසුම් කර්මාන්තයේ අපද්රව්ය බැහැර කිරීමේ ගැටළුව අවම කිරීමට ද මෙය උපකාරී වේ. මෙම අධ්යයනයේ දී, අපි තෙත් පොල් ටෙස්ටා වියළීමට උත්සාහ කළෙමු. වියලූ ටෙස්ටා ඇඹරීමෙන් පසු දුඹුරු පිටි ලබා ගැනීමට අපට හැකි විය. පෝෂණ සංයුතිය විශ්ලේෂණය කිරීමෙන් පෙන්නුම් කළේ අඩු ග්ලයිසමික් දර්ශකයක් සහිත ආහාර අනුභව කිරීමට අවශ්ය දියවැඩියා රෝගීන් සඳහා පිටි සුදුසු බවයි. පිටිවල ඇති ප්රති ඔක්සිකාරක හා දියවැඩියා විරෝධී ගුණාංග ගවේෂණය කිරීම සඳහා ජෛව රසායනික අධ්යයන සිදු වෙමින් පවතී. ඊට අමතරව, පොල් ටෙස්ටා හි පොල් වල අඩංගු ෆයිටෝ රසායනික සංඝටකය අපි අධ්යයනය කරන්නෙමු.